EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сирия свалила 46 ракети на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирия свалила 46 ракети на САЩ

mail07:10 | 26.04.2018прегледи 1884 коментарикоментари 0


Сирийската противовъздушна отбрана (ПВО) е свалила 46 крилати ракети на САЩ и съюзниците им, изстреляни на 14 април към Дамаск и околностите. Това заяви началникът на Главното оперативно управление към Генщаба на Въоръжените сили на Русия Сергей Рудской, цитиран от ТАСС.
Като се позова на данни от разузнаване, приборите за контролна ПВО, "работа на място и разпити на свидетели", генералът каза, че крилатите ракети на западните съюзници са били поразени от зенитноракетни системи "Панцир", "Оса", "Стрела-10", "Бук", "Квадрат" и "С-125", прикриващи Дамаск и военните летища Дювали, Думейр, Блей и Меззе.
ТАСС съобщи още, че руският Генерален щаб е показал пред журналисти отломки от крилатите ракети, изстреляни към Сирия, по които имало пробойни от "поразяващи елементи" на зенитни управляеми ракети. На изложбата са били показани фрагменти от американските "Томахок" с морско базиране и европейските СКАЛП/"Сторм шедоу" с въздушно базиране.
Не вярваме на твърденията на руски военни, че две американски ракети, изстреляни по Сирия, са откарани в Москва за анализ, заяви днес пред Си Ен Ен говорителят на Пентагона Ерик Пейхън, цитиран също от ТАСС. По думите му това е "още един пример за руската кампания за дезинформация с цел отвличане на вниманието от нравствената съпричастност към жестокостите на режима на Асад".
По-рано днес генерал Рудской, заяви, че две от ракетите, които не поразили мишените си, са доставени в Москва. Руски специалисти ги изследват, за да бъдат използвани резултатите при модернизирането на руски оръжия, каза генералът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg