EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сирене, кашкавал, яйца и плодове искат ОАЕ от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирене, кашкавал, яйца и плодове искат ОАЕ от България

mail14:50 | 24.11.2010прегледи 886 коментарикоментари 0


Обединените арабски емирства (ОАЕ) проявяват интерес към внос от България на пилешко месо, сирене и кашкавал, яйца и сезонни плодове. Това стана ясно на среща днес в Абу Даби на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов с Мубарак Рашед Ал Мансури, изпълнителен директор на Инвестиционния фонд на ОАЕ. Освен това фондът е готов да инвестира в страната ни в областта на животновъдството, зърнопроизводството и хидромелиорациите, съобщи БТА, позовавайки се на пресцентъра на Министерството ни на земеделието и храните.
На срещата Найденов е отправил покана за посещение на ръководството на фонда в страната ни, за да се запознае с условията за инвестиции в българското земеделие и стартиране на конкретни проекти.
Найденов разговаря и с директора на Фонда за развитие на Абу Даби - Мохамед Сайф Ал Суйвади, който изрази интерес към инвестиции в земеделието и по-специално в селскостопанската инфраструктура и проекти в земеделието със социална насоченост.
Визитата на Найденов продължава утре в Катар, където е по покана на министъра на околната среда и водите Абдулла бин Мубарк бин Абуд Алмудади. Двамата министри ще имат работна среща, на която се очаква да се обсъди разширяването на българо-катарското сътрудничество в областта на земеделието и по специално в зърнопроизводството, маслодайните култури, преработката на слънчоглед, месното животновъдство, месопреработката на овче и говеждо месо.
Възможностите за сътрудничество в областта на безопасността на храните, ветеринарната медицина и растителната защита са другите теми, по които двамата министри ще разговарят. Друг важен момент за разширяване на българо-катарското сътрудничество е разширяването на търговския стокообмен със селскостопански стоки между България и Катар. В тази връзка, представителите на бизнес делегацията водена от министъра ще се срещнат с катарските си партньори с цел постигане на конкретни договорености.
В петък министър Найденов ще се срещне и с председателя на Държавната агенция по земеделие и рибни ресурси на Кувейт Джасим Ал Бадер. Очаква се да бъдат обсъдени въпросите, свързани с активизирането на двустранното сътрудничество между България и Кувейт.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg