EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Синдиците на КТБ съобщават ...

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Синдиците на КТБ съобщават ...

mail12:40 | 16.05.2016прегледи 1173 коментарикоментари 2


Синдиците на "Корпоративна търговска банка" АД (в несъстоятелност) - КТБ АД (н), информират, че в Търговския регистър са обявени: списък на приетите вземания, по които не са направени възражения; списък на неприетите вземания, за които е подадено възражение пред съда; и списък на приетите вземания, които са оспорени пред съда чрез възражение. Съобщението е на пресцентъра на КТБ. 
Трите списъка са на разположение в Търговския регистър по партидата на КТБ АД (н) - ЕИК 831184677, в раздел "Обявени актове несъстоятелност". Подробно описание на стъпките за достигане до публикуваните в Търговския регистър списъци можете да намерите на интернет страницата на банката: www.corpbank.bg, в раздел "Въпроси и отговори".

БНБ акцентира:

Вземане на "Булгаргаз" за повече от 12 милиона лева не е прието от синдицине на Корпоративна търговска банка. Това става ясно от списъците с вземанията, публикувани в Търговския регистър. Въпреки че е оспорено в съда, вземането за повече от 3,7 млрд. лева на Фонда за гарантиране на влоговете е прието.

Този път списъците с вземанията на кредитори от Корпоративна търговска банка са разделени на приети без да бъдат оспорени, приети, които са оспорени в съда и неприети, които също са оспорени пред съда. В първата група – на приетите без възражение, попада вземане на обявения в несъстоятелност комбинат "Кремиковци" за близо 29 млн. лева. Повече от 28 млн. лева е и прието вземане на Летище "София". Аеропортът обаче има и неприето вземане, което е оспорено в съда, за близо 2 млн. лева. Сред другите вземания, които не са приети, правят впечатление сумите на сръбската агенция за приватизация, а именно – близо 13 млн. лева. Най-голямото неприето вземане, оспорено в съда, е на БТК – за повече от 52 млн. лева.

Очаквано – въпреки че е оспорено в съда, вземането на Фонда за гарантиране на влоговете за повече от 3,7 млрд. лева, е прието. Същото важи и за "Комерцбанк", която е сред най-големите кредитори на КТБ. Приети са и вземания на "Дунарит" за 18 млн. лева, както и на НУРТС, за който са описани две суми, които са придобити чрез цесия – едната е за повече от 84 млн. лева, а другата – за 46 млн. лева.


 
Коментари
 
Моли - 16-05-2016 г. 20:19:35

Докога с тия списъци? Арести чакаме!!!

Софи - 16-05-2016 г. 21:15:47

Няма нужда от поредните списъци, а от истината и всички крадци да си получат заслуженото.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4168