EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Синдикатите – 60 пъти грешка в изчисленията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Синдикатите – 60 пъти грешка в изчисленията

mail17:50 | 05.11.2012прегледи 847 коментарикоментари 0


Георги Ангелов,ikonomika.org

КНСБ произведе поредно доказателство за вече утвърдения факт, че синдикатите не могат да смятат. Този път става въпрос за данъка върху финансовите транзакции.

Ето изчисленията на КНСБ:

12 европейски държави са подкрепили въвеждането на такъв данък [данък върху финансовите транзакции], сред които Германия, Франция, Испания, Италия, Полша. Този налог ще натовари финансовия капитал, който е виновен за кризата, в която сме вече пета година, заяви президентът на КНСБ. Според него в бюджета от догодина ще влязат 180 млн. лв., ако той се въведе от 1 януари.

Ето изчисленията на Министерството на финансите:

България ще подкрепи въвеждането на данък върху финансовите трансакции, но при условие, че той бъде приет от всички 27 държави-членки на Европейския съюз (ЕС). Това съобщи зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева, която участва в публична дискусия за финансовата рамка и кохезионната политика на Европейския съюз до 2020 година. От финансовото министерство са изчислили, че постъпленията в хазната от данъка върху финансовите трансакции ще бъдат около 1,5 млн. евро годишно, допълни Пенчева.

(като се има предвид какъв е оборотът на борсата и на пазарите на облигации, изчисленията на МФ са далеч по-реалистични отколкото на КНСБ)

Мисля, че няма нужда от голям коментар. КНСБ са раздули цели 60 пъти прогнозата за евентуалните приходи от евентуалния данък върху финансовите транзакции. Това им е нормална практика, да разказват невъзможни ефекти и с тях да се опитват да влияят на икономическата политика.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg