EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Синдикатите в АФП организират протест

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Синдикатите в АФП организират протест

mail13:26 | 23.06.2009прегледи 640 коментарикоментари 0


signed_away_1Синдикалното обединение в агенция Франс прес призова служителите да спрат временно работа днес от 15 до 18 часа българско време за участие в митинг за връчването на петиция в министерството на културата "в името на независимостта и
оцеляването" на агенцията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Досега подписката към петицията е събрала над 15 000 подписа, сред които на много политически ръководители, повечето от опозицията - първият секретар на Френската социалистическа партия (ФСП) Мартин Обри, лидерът на Демократично движение (ДД) Франсоа Байру, националният секретар на Френската комунистическа
партия (ФКП) Мари-Жорж Бюфе, както и лидерът на Революционната
комунистическа лига (РКЛ) и говорител на Новата антикапиталистическа партия (НАП) Оливие Безансно.
Под петицията са се подписали и 2500 журналисти, които отхвърлят "всяка промяна на статута, която би довела или до превръщането на АФП в правителствена агенция, или тя да бъде предоставена изцяло или отчасти на частни компании".
Синдикатите от агенцията подчертават, че нейният президент и главен изпълнителен директор Пиер Лует възнамерява да превърне АФП в "национална агенция с публични капитали". Те твърдят, че този нов статут ще открие пътя за приватизация.
Съюзът на синдикатите възнамерява по-късно да връчи същата петиция, придружена с подписите, в Националното събрание и в Сената.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg