EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Симеонов, работодатели против квотите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Симеонов, работодатели против квотите

mail13:37 | 22.10.2018прегледи 586 коментарикоментари 0


Категорично против повишаването на максималния осигурителен доход от 2600 лв. на 3000 лв. се обяви вицепремиерът Валери Симеонов на брифинг в Министерския съвет след среща с работодателските организации. Той поясни, че тази среща е редовна и в случая е поискана от работодателските организации. Валери Симеонов смята, че подобно увеличение на максималния осигурителен праг е сериозно нарушение на предизборната програма на коалицията на ГЕРБ и "Обединените патриоти", защото в нея е било записано да не се променят данъците в 4-годишния период на управление. "Както виждате, още няма и година и половина, ние вече посягаме върху тази тема и увеличаваме данък, защото това не е нищо друго освен увеличаване на данък", допълни Симеонов. Според него една такава промяна на максималния осигурителен праг ще доведе до "удар" върху печелившия бизнес.
    Вицепремиерът добави, че с работодателските организации са на общо мнение, че трябва да се отмени плащането на първите три болнични дни от работодателя.
    По отношение на промените в Закона за хората с увреждания Валери Симеонов и представителите на бизнеса настояват да отпаднат квотите, които задължават работодателите да назначат на работа определен брой хора с увреждания. Валери Симеонов изтъкна, че към настоящия момент в България има остър недостиг на работна ръка и нямало работодател, който да не назначи инвалид на работа, стига той да може да му върши работа. Той е категоричен, че една подобна санкция се превръща в един допълнителен данък.
    Валери Симеонов настоява спешно да се приемат законодателни текстове, които да дадат възможност на хора от трети държави, основно от български произход, да могат да получат право да работят в България за определен срок, но да не могат през това време да напуснат страната ни и работят в други държави от ЕС.
    Освен това бизнесът настоява да не се отлага реформата в таксата за битови отпадъци, която е според принципа "замърсителят плаща", добави вицепремиерът.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg