EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Симеон Дянков в Грузия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Симеон Дянков в Грузия

mail17:20 | 30.11.2010прегледи 1178 коментарикоментари 0


България не гледа на "Набуко" и "Южен поток" като на конкурентни и взаимноизключващи се проекти. Страната ни е заинтересована да бъде важен транспортен коридор в енергийните доставки, като отстояването на националните ни интереси е приоритет. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред грузински медии в Тбилиси, съобщи пресцентърът на министерството на финансите.
България вече е ратифицирала документите за изграждане на "Набуко", предвидено е необходимото финансиране и имаме готовност да започнем работа по проекта. По "Южен поток" също имаме напредък и след подписаното предварително споразумение с руската страна започват проучвания за икономическата рентабилност на проекта. Така че и "Набуко", и "Южен поток" имат своето място, особено с оглед на диверсификацията на доставките, каза Дянков.
България и Грузия ще работят за засилване на икономическото сътрудничество и стокообмена между двете държави. Изграждането на пряка фериботна връзка през Черно море и възстановяването на директните полети Тбилиси-София са сред приоритетите, по които ще се работи. Грузия се стреми към по-близки отношения с европейските икономики и България би изиграла важна роля в този интеграционен процес, заяви също министър Дянков. Вицепремиерът е на двудневно работното посещение в Грузия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg