EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Симеон II: Винаги с ЕС, никога срещу Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Симеон II: Винаги с ЕС, никога срещу Русия

mail12:52 | 22.03.2022прегледи 686 коментарикоментари 0


В интервю за полския ежедневник "Жечпосполита" главният му редактор Богуслав Хработа пита бившия премиер Симеон Сакскобургготски как коментира отношенията между България и Русия, като уточнява:

„Винаги с Германия, никога срещу Русия“ – това изречение се приписва на баща ви. Никой не го е виждал написано, но всички казват, че е било така! Има смисъл. Как разбирате това изречение в днешния контекст? Какво означава това за хората от Съюза и особено за Централна Европа?

Симеон II: Аз бих казал: „Винаги с Европейския съюз, никога срещу Русия." Има две неща, които не можем да променим: историята и местоположението си на картата. Трябва да разглеждаме членството в общността като процес на консолидация и взаимно укрепване, а не като нещо, което нарушава нашата националност или ценности. Когато бях министър-председател, хората казваха, че сега е моментът, когато съм на власт и мога да изградя Велика България. Питах "Какво всъщност означава това?". "Върнете си териториите, които някога са принадлежали на баща ви." Но аз отговарях по същия начин - днес Велика България е икономически силна България. Историческите граници на държавата нямат значение. Нашите съседи също бих а могли да искат връщането на Велика Сърбия или Велика Югославия и тогава териториите на нашите империи биха се припокривали (смях). Икономиката и общоприетите демократични процеси представляват истинската сила на страната.

източник: в.Монитор


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158