EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Силно търсене на физическо злато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силно търсене на физическо злато

mail10:09 | 11.12.2020прегледи 1728 коментарикоментари 0


През последните няколко седмици на европейския пазар се регистрира рязък скок в търсенето на физическо инвестиционно злато. Към текущия момент това довежда до дефицит при някои от продуктите. Швейцарската рафинерия PAMP увеличи сроковете за доставка на предварително направени поръчки от стандартните 1-2 седмици до 6-8 седмици. Друг производител, при чийто продукти се заформя дефицит, е австралийският Perth Mint. Поради кошмарната логистика от Австралия до Европа, Perth Mint поддържа наличности във Франкфурт, за да задоволява нуждите на европейския пазар, като към момента тези наличности са почти изчерпани.    

Едната причина за настъпилите усложнения е логистиката на австралийските монети. Техният склад е във Франкфурт и изглежда им е трудно в момента да си осигурят доставките, поради което има глад за монетите "лунари" и "кенгура". „Завишеното търсене и проблемна логистика водят до недостиг на злато в рафинериите”, споделя изпълнителният директор на ТАВЕКС за Централна и Източна Европа - Макс Баклаян. 

“Нещата сравнително се нормализираха през юни, по отношение на полетите. Рафинериите започнаха отново да работят с нормален темп. За съжаление хаотичните локдауни отново започват да чупят линията на доставките. Именно заради това малко по-екзотичен продукт, като австралийският лунар, е изчерпан в склада във Франкфурт."

В момента критерий за закупуване на инвестиционно злато не е корекция в цената, а физическото му наличие.    

 


Тагове: злато, търсене
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886