EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силно начало на еврозоната за януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силно начало на еврозоната за януари

mail15:40 | 04.02.2015прегледи 1144 коментарикоментари 0


Икономиката на еврозоната, в която вече членуват 19 страни, е започнала 2015 година на доста по-здрава основа от първоначално очакваното. Това сочи ключово проучване, цитирано от Асошиейтед прес.
Компанията за финансова информация Markit съобщи, че нейният индекс на мениджърите по доставките (PMI), измерващ бизнес активността, се е повишил до шестмесечен максимум от 52,6 пункта през януари спрямо 51,4 пункта през предходния месец. Януарският резултат е по-добър от предварителната оценка (52,2 пункта). Всяка стойност над 50 сочи нарастване.
Частният сектор в еврозоната бележи най-бързия темп на растеж от шест месеца, като компаниите са намалили цените на продукцията най-рязко от близо пет години, цитира Ройтерс същото изследване.
Сред четирите големи държави Маркит отчита нарастване на активността в Германия, Италия и Испания, но спадът във френската икономика е продължил девети месец. Компанията е установила също, че темпът на създаване на заетост е най-добър от средата 2011 година, допълва АП. Маркит обаче предупреждава, че събитията в Гърция и ситуацията в Русия застрашават перспективите.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg