EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Силистра и Поморие с договори за брегозащита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силистра и Поморие с договори за брегозащита

mail13:00 | 02.08.2012прегледи 611 коментарикоментари 0


Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев подписа договор за „Консултантски услуги за компоненти: Брегозащита в Силистра и Брегозащита и укрепване на свлачища в Поморие”. За изпълнител е избран ДЗЗД Консорциум НЕТ – ПИЕ – ИкюИ. Консорциумът е съставен от компаниите НЕТ Интернешънъл АД – водещ консултант, и партньори - Пътинвест Инженеринг АД и И Кю И контрол ООД.

Договорът е на стойност 664 463 евро и включва следните дейности:
- изготвяне на Комплексна оценка на съответствието на окончателните инвестиционни проекти по двата компонента
- разработване на пълна договорна тръжна документация за строителство, която да позволява участие на международни кандидати в открита процедура за обществена поръчка
- строителен надзор върху строителните работи на двата обекта.

Основание за сключването му е Кредитно споразумение между Република България и Банка „Кредитанщалт фюр Видерауфбау” (КfW), Франкфурт на Майн. То беше подписано на 12 август 2010 г. Споразумението е в рамките на германското финансово сътрудничество с Република България на стойност 34.373 млн. евро.

Звено за управление на проект „Техническа инфраструктура 2010-2013“, изпълняван съгласно кредитно споразумение с KfW, е дирекция „Европейски инфраструктурни проекти и благоустройствени дейности” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg