EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Силен трус разтърси Рим, Централна Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силен трус разтърси Рим, Централна Италия

mail08:00 | 24.08.2016прегледи 888 коментарикоментари 0


Силно земетресение с магнитуд 6,2 разтърси Централна Италия в сряда, близо до град Норча, съобщи Геологическата служба на САЩ (USGS), предава Reuters.
Силно разтърсване събуди жителите в столицата Рим, на около 170 км. от епицентъра на земетресението, което започна в 3,36 часа местно време.
Говорителят на италианската пожарна служба, Лука Кари, заяви че не са получени данни за повредени сгради, но не разполагаше с допълнителни детайли.
USGS първоначално съобщи, че магнитудът на земетресението е 6,4, като заяви, че е много бавно, на дълбочина от само 10 км.
„Това беше най-лошто земетресение в живота ми, заяви Матео Берлега, след като напусна дома си в централния италиански регион Умбрия, когато земетресението удари.
Говорителят на министър-председателя Матео Ренци заяви в „Туитър“, че правителството е във връзка с Гражданска защита.

Има жертви на силното земетресение в централната част на Италия, предадоха световните информационни агенции. Сериозни са разрушенията в италианските градове Акумоли и Аматриче, които са близо до епицентъра на земетресението, засегнало регион в центъра на Италия. Под срутените сгради се намират хора. Тръгнали са свлачища. При силното земетресение в централната част на Италия има загинали най-малко четирима души, съобщи кметът на Акумоли. Аматриче и Акумули пострадаха най-силно при труса с магнитуд около 6,2, който стана в 01:36 часа UTC (04:36 часа бълг.вр.). Няколко силни афтършока, заедно със силния първи трус , причиниха сериозни материални щети и вероятно още жертви и в италианския град Аматриче в централната част на Италия. Трусът е с епицентър на 109 километра североизточно от Рим и на 43 км северно от град Л Акуила, в който на 6 април 2009 г. загинаха 308 души, а 30 хиляди останаха без покрив заради земетресение. Кметът на Аматриче Серджо Пироци заяви за телевизия "РАИ нюз 24", цитирана от световните агенции, че "половината град е разрушен". Под отломките има хора. Пътищата към града са затворени от свлачища. Районът на труса е сравнително слабонаселен, но известен планински курорт сред жителите на столицата. Земетресението е усетено в Рим, Неапол, Верона и в цялата централна част на страната. Афтършоковете продължават и в момента. /АФП, ТАСС, БГНЕС, агенция Фокус

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg