EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силен ръст на туризма в Египет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силен ръст на туризма в Египет

mail11:45 | 11.05.2023прегледи 684 коментарикоментари 0


Приходите от туризъм в Египет са достигнали 7,8 милиарда долара през втората половина на 2022 година, което е увеличение с 25,7 процента на годишна база, съобщи Националната банка на Египет, цитирана от онлайн изданието на списание "Иджипт тудей".

Броят на туристите е нараснал с 33 процента за първото тримесечие на 2023 година. Целта на египетските власти е петнадесет милиона души да посетят страната през настоящата година, заяви изпълнителният директор на Борда за промотиране на туризма Амр ел Кади в интервю за Си Ен Би Си Арабия.

По-рано министърът на туризма и на паметниците на културата на Египет Ахмед Иса обяви национална стратегия, която предвижда броят на туристите да достигне тридесет милиона годишно до 2028 година. По думите му нейното изпълнение се опира на три основни стълба - развитие на туристическите услуги, подкрепа на авиационния сектор и подобряване на инвестиционния климат. 

Една от мерките за постигане на амбициозната цел е въвеждането на възможност при определени условия китайските, индийските, израелските, иранските и част от турските граждани да получават визи при пристигането си в Египет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg