EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Силен интерес да се снимат филми в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силен интерес да се снимат филми в Бургас

mail19:01 | 21.04.2021прегледи 802 коментарикоментари 0


Филмови режисьори проявяват небивал интерес да снимат  в Бургас. Предложенията им да използват красивия ни град за декор на продукциите си валят към Община Бургас. Тя от своя страна ще стимулира популяризирането на морския град с общинска програма, в която за 2021 година е предвиден бюджет в размер на 80 хил. лв. Предстои свикване на Постоянната комисия по култура и читалищна дейност, която да разгледа предложенията и да определи сумите за съфинансирането на лентите, научи Burgas24.bg.

Амбициозните проекти дават заявка да привлекат мащабна публика. Единият от тях "Абсолютно доверие", който освен в кината ще бъде разпространен и в стрийминг платформи с над 40 милионна аудитория. Освен това ще има телевизионна премиера в една от най-гледаните национални телевизии. Режисьор на продукцията е популярният Мартин Макариев. Част от актьорският състав са Яна Маринова, Луиза Григорова, Захари Бахаров и Владимир Зомбори.

БНТ също се надява да спечели субсидия да заснеме сериал в Бургас с   "Аз и моите жени“.  "Сериалът  ще покаже град Бургас като модерно и готино място за живеене, ще съдържа сцени, които ще покажат красивите места в града, герой-екскурзовод, който ще покаже градските забележителности, възможност за включване на специфични локации и събития. Сюжетът ще се развива в модерна болница, която ще представи Бургас като град с развита медицина", е описанието на сериала.  В главните роли са признати родни актьори, сред които Радина Кърджилова, Захари Бахаров, Йоана Темелкова, Филип Аврамов, Теодора Духовникова, Луиза Григорова и Александър Сано.

Кадри от Бургас също може да гледаме в драмата "Бъди до мен“. Филмът разказва за възрастен художник, който се събужда в дървена лодка насред морето, без никакви спомени кой е. Единственото нещо, което има в себе си е едно писмо, което тепърва ще отвори да прочете. "Бургас, или иначе казано родният дом, е една от основните теми във филма. В него ще се разгърне мотива за красотата и величието на този разцъфтяващ град. За да бъде представено това по един различен и разчупен начин, героите ще се качат на лодка и ще акостират на Моста през 80-те години на XX век", издават продуцентите. Режисьор и сценарист на филма е Тина Маркович. Стилът на заснемане ще бъде абстрактен и нестандартен, предвид факта, че главният герой е с прогресираща деменция. За по-голяма автентичност някои от кадрите ще бъдат заснети в документален стил.

Копродукцията между България и Франция "Добрият шофьор“ вече е спечелил вниманието и подкрепата на голяма финландска  продуцентска компания, както и на големите филмови институции в страната - Финландската филмова фондация и Финландската национална телевизия. Продукцията е подкрепена и от европейската програма "Творческа Европа - Медиа“, както и от "Евроимаж“. От българска страна финансирането е осигурено от ИА "Национален филмов център“. Творческият състав на филма ще бъде изцяло български. Сценаристи на лентата са Константин Божанов и Тонислав Христов, който е и режисьор. Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро и Слава Дойчева са част от актьорския състав. 

Ники Илиев също има намерение да режисира в морския град и то продължение на филма "Завръщане". Снимките ще се осъществят на емблематични локации в града и региона, като това е една прекрасна възможност Бургас да бъде представен по-много красив и приятен начин пред над 2,5 млн. зрители в България и по целия свят. Филмът, освен в кината, ще бъде излъчен по bTV в праймтайм, в много други държави пред преобладаващо българска публика, но ще участва в редица фестивали по целия свят, след което ще бъде и качен свободно в онлайн пространството.

Актьорският екип е в състав Александър Кадиев, Ники Илиев, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диляна Попова, Евелин Костова, Бойко Кръстанов, Райна Караянева и Искра Донова. Общият му бюджет е 780 450  лв. 

Хитът на сезона на bTV "Съни Бийч“ също има намерение да снима в Бургас.  В първи сезон присъствието на града е в част от един епизод, доколкото в новия сезон действията в Бургас са значително увеличени, както и броят на епизодите, издават продуцентите. В сериала ще бъдат показани общи кадри на атмосфера и знакови обекти и локации от Бургас, улавящи красотата, развитието и напредничавия дух на града. Същите се излъчват като кратки заставки с надпис "БУРГАС“. Във филма гост-звезда може да стане и кметът на Бургас Димитър Николов, издават още от продукцията. Предвидена е цена на "Сватба“ на двама от главните герои, които по избор биха могли да бъдат венчани от кмета на Бургас.  

Друга копродукция на Франция, България, Германия и Великобритания с работно заглавие "Четири сезона“ е избрала Бургас за своя сцена. " Четири отделни истории са вплетени в сюжета на филма и се заснемат от местни актьори на български, френски, немски и английски език. Всеки сезон се случва в определено време и в отделна страна, а темите, които ги обединяват са отминаващото време, женствеността и любовта. Сезонът, който ще представя България е Лято. Темата е за двама души, които се срещат в мислите си и се връщат към историята на вълнуващата си лятна любов. Сценарист и режисьор от българска страна е Ванина Кондова, тя играе и главната роля, заедно с актьора Леонид Иовчев. Предвижда се българската част на филма да се заснеме на територията на Община Бургас и региона", издават от продукцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg