EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

СИБанк спечели търга за винетки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СИБанк спечели търга за винетки

mail14:41 | 11.12.2009прегледи 1068 коментарикоментари 0


ГД ЗЗД „Разпространение на винетни стикери” бе определен от АПИ  за победител в конкурса на изпълнител на винетки, стана ясно от съобщение в сайта на агенцията.
Дружеството е класирано на първо място, според обявения критерий за оценка „най-ниска цена”. То ще разпространява, приема и съхранява, транспортира, информационно обезпечава отчитането на складовите наличности и продажбите и финансовите постъпления от продажбите на винетни стикери.
От конкурса е отстранен Консорциум „Лукойл – Холдинг Пътища”. Причината е, че не отговаря на изискването, заложено в условията за участие, за положителен финансов резултат за 2008 година.
През миналата година  "Лукойл" регистрира най-голямата си загуба след приватизацията –почти половин милиард лева, но „Холдинг Пътища” приключи годината на печалба от 5.4 млн. лева.
В сдружението, спечелило конкурса влизат СИБанк и "ВИП Секюрити".
В банката, която е собственост на белгийската KBC, 18% от акциите са притежание на Цветелина Бориславова, ръководител на надзора.
СИБанк и "ВИП Секюрити" поискаха комисионна за своята работа от 4.75% от приходите от продажба на винетки. Втората оферта предлагаше комисионна от 8.5%.
Всяка година държавата прибира от винетни такси 200 млн.лв.


Тагове: винетки, търг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg