EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сеул угаси светлините

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сеул угаси светлините

mail16:50 | 08.03.2011прегледи 685 коментарикоментари 0


Оживените развлекателни райони на един от най-големите градове в света - Сеул - днес потънаха в мрак като част от правителствените мерки за икономии на енергия заради поскъпването на петрола, предаде Reuters. Наредено бе неоновите табели и външните светлини да бъдат изключени в бизнес и развлекателните райони на южнокорейската столица като материален израз на начина, по който поскъпването на петрола ощетява страната, изпитваща недостиг на ресурси. Президентът И Мюн-бак призова за по-затегната национална енергийна политика, за да се противодейства на влиянието на
по-високите цени на петрола, предизвикани от вълната от размирици в арабския свят и Северна Африка. На 24 февруари цената на петрола сорт Брент отбеляза равнище от близо 120 долара за барел - най-високото от 2008 година, припомня Reuters.
Около 92 000 заведения в страната са обект на правителствените ограничения върху осветлението, съобщиха местни медии. Онези, които не спазят регулациите, са застрашени от глоби до 3 милиона вона (2700 долара). Правителството в четвъртата по големина азиатска икономика иска да овладее инфлацията, борейки се с поскъпването на суровия петрол, покачването на производствените цени и жилищните наеми, и е наложило запор върху увеличенията на таксите от енергийните дружества.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg