EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сесия на ЕП + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сесия на ЕП + видео

mail13:45 | 13.09.2021прегледи 1981 коментарикоментари 0


Депутатите ще разискват свършеното от Европейската комисия и плановете за идните месеци по време на дебата за състоянието на ЕС в сряда с председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен. Научете как можете да проследите дебата.

Завръщането на талибаните на власт в Афганистан и опасността от хуманитарна и миграционна кризи ще бъдат дискутирани във вторник с ръководителя на външната политика на ЕС Жозеп Борел. Парламентът ще гласува резолюция по темата в четвъртък.

Друга тема на пленарен дебат във вторник и на резолюция ще бъдат обтегнатите отношения между ЕС и Русия и бъдещето на европейската политика спрямо Москва.

Депутатите ще гласуват в сряда промени в правилата за Европейската синя карта, които ще облекчат условията за пребиваване в ЕС на висококвалифицирани работници от други страни.

Ще бъдат разисквани два законодателни акта в областта на здравеопазването, които целят да разширят мандата на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията и да подобрят координацията в ЕС и на международно ниво за преодоляване на здравни кризи.

Очаква се в сряда Парламентът да одобри Резерва за приспособяване към Брекзит ‒ фонд в размер от 5 млрд. евро за подкрепа на хора, компании и държави членки, засегнати от оттеглянето на Великобритания от ЕС.

Ще бъде гласувана и резолюция, предлагаща стъпки за прекратяване на използването на животни при научни изследвания и лабораторни изпитвания. Темата бе разисквана в пленарна зала на сесията през юли.

В сряда депутатите ще обсъдят заплахите за свободата на медиите в Полша в резултат от ново законодателство, прието в страната, и нарушения на принципа на върховенството на закона.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905