EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сертификат за английски език - приоритет за ВУЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сертификат за английски език - приоритет за ВУЗ

mail14:36 | 21.10.2016прегледи 708 коментарикоментари 0


Проверката на задълбочените познания по английски език на учащите в международни университети остава основен приоритет за британските висши учебни заведения, твърдят експертите от Cambridge English. Нови данни на Cambridge English показват, че 100 % от британските университети приемат Cambridge English: Advanced (CAE) като доказателство за високото ниво на владеене на английски език. Данните се базират на проучване, направено сред университетите в Обединеното кралство. Признаването на този сертификат за задълбоченото владеене на английски език показва, че катедрите по прием се отнасят сериозно към предизвикателството да търсят учащи с необходимите комуникационни умения, коментира  Петра Олсън от Cambridge English. Тя споделя:

„Успокояващо е, че катедрите по прием подхождат позитивно към подбора на студенти с необходимите познания по английски език. Владеенето на правилното ниво на езика определя и разположението на духа, особено когато се отнася до следване в чужбина. Cambridge English: Advanced (CAE) е разработен така, че да се фокусира върху нужните умения на нужното ниво и хората, които издържат изпита, могат да комуникират на английски език без усилия, което изгражда самоувереност и самочувствие.“

Цифрите са взети от критериите за прием на университети в Обединеното кралство за периода между април 2015 г. и юли 2016 г. Те показват, че всички висши учебни заведения, които са членове на университетската общност в Обединеното кралство, приемат Cambridge English: Advanced за студенти от ЕС и други студенти, без да изискват виза за всички или част от техните курсове. Цифрите също показват, че близо 90 % (включително всички университети от групата Russell) приемат сертификата и за студенти, които се нуждаят от виза Tier 4 за курсове за Бакалавърска степен и нагоре.

Тестът IELTS (International English Language Testing System), разработен съвместно от Британския съвет, IDP: IELTS Австралия и Cambridge English, също е признат на 100 % от университетите в Обединеното кралство.

Повече за изпитите на Университета Кеймбридж:

Изпитите на Университета Кеймбридж са както за учащи, така и за учители – те са насочени към всички, които желаят да подобрят шансовете си за кариерно развитие, образование или да се подготвят за пътуване и живот в чужбина. В световен мащаб те се приемат от над 20 000 училища, университети, частни компании, министерства и държавни организации.

Всяка година над 5 милиона души в 130 страни полагат изпитите на Университета Кеймбридж. Cambridge English Language Assessment си сътрудничат с 30 000 изпитващи, 2 700 изпитни центрове в 130 страни и 52 000 регистрирани подготвителни центрове.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4069