EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сериозен европейски интерес към АМ „Тракия”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сериозен европейски интерес към АМ „Тракия”

mail16:11 | 04.12.2009прегледи 440 коментарикоментари 0


Петдесет и шест компании са купили документи за участие в търга за строителството на участък 2 от магистрала "Тракия", съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Компаниите са от Италия, Испания, Австрия, Франция, Германия, България, Гърция и други европейски държави.
„Няма инфраструктурен проект в България, към който да е имало такъв нечуван интерес” коментира Плевнелиев  в парламента.
Обмисля се вариант, при който получените оферти да се съхраняват в трезора на БНБ и там да заседава комисията по оценка на предложенията, допълни Плевнелиев.
Министърът каза, че досега не е правен договор, който да се опита максимално да защити интереса на държавата. Това, което разбрахме в работата с представители на различните институции, е, че досега държавата не е чела добре договорите и не е защитавала добре държавния интерес, каза министърът. Той каза, че сега държавата ще бъде безкомпромисна, самият договор е изключително тежък и той е в полза на държавата.
Почти целият риск - над 95%, е прехвърлен към изпълнителя, за да може държавата да контролира изпълнението на проекта по отношение на цената, реализацията му да става в срок и качествено, каза министърът./БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg