EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Септември – месец на бирeните фестивали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Септември – месец на бирeните фестивали

mail18:01 | 31.08.2017прегледи 11275 коментарикоментари 0


През септември в четири областни града в България хипермаркети Kaufland ще бъдат домакини на първия по рода си в страната фестивал на крафт бирата – Kraftland в Kaufland. Посетителите ще имат възможност да опитат различни видове крафт бири, изложени в специално издигнати за целта фестивални конструкции, разположени на паркингите на съответните филиали. Сред потвърдените участници в различните градове са марките Blek Pine, Диво Пиво, Гларус, Айляк, Веритас, Ах!, Бял щърк, Ромбус, Йегерхов.

Целта на събитието е да срещне потребителите с един по-различен свят, който разкрива родното занаятчийско пивоварство. Именно разнообразието и ентусиазмът на пивоварите да експериментират с различни вкусове стоят в основата на крафт пивото. То, от своя страна, позволява игра на въображението при комбиниране на бирата с различни мезета. Затова всеки, който посети Фестивала в един от четирите града – София, Варна, Бургас или Пловдив, ще може да експериментира със съчетанията на крафт бири с разнообразни сирена и месни мезета. Духът на фестивала ще се пренесе и в самите търговски обекти на компанията, където посетителите ще могат да закупят избрани сирена и месни деликатеси на специални цени.

Удоволствието от вкуса ще бъде допълнено със споделяне на любопитни факти за процеса по производството на крафт бира и повече информация за съставките, които могат да се съдържат в нея.

Привържениците на крафт пивото от цялата страна могат да посетят Фестивала между 10:00 и 21:00 часа през уикендите от септември, както следва:

Варна (2-3 септември, хипермаркет Kaufland „Трошево”, до Mall Varna);

Бургaс (9-10 септември, хипермаркет Kaufland, ж.к. Изгрев);

София (16-17 септември, хипермаркет Kaufland, бул. “ген. Тотлебен“ №36, до Пирогов);

Пловдив (30 септември - 1 октомври, хипермаркет Kaufland, до Гребния канал).

zoom_sssБиреният фестивал на Стара Загора - ZAGORKA Beerfest, се завръща и тази година с много изненади, игри и качествена музика. Организаторите са Пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора. Биреният фестивал официално стартира на 6 септември от 18 часа, на сцената на Парк 5-и октомври и ще продължи до 9 септември.

Освен музикалните изпълнения, организаторите са подготвили и типичните за един бирен фестивал игри като хвърляне на чувал със зърно, набиване на пирон в дънер, канадска борба, стена с пъзели и др. За най-добре представилите се в игрите ще има и награди.

ZAGORKA Beerfest е с вход свободен.


Тагове: бира, фестивал
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037