EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Седмица на виното в Мелник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Седмица на виното в Мелник

mail18:01 | 18.01.2018прегледи 9926 коментарикоментари 0


На 10 и 11 февруари за седма поредна година Мелник ще посрещне винопроизводители под своите пясъчни пирамиди. Организатори на събитието са община Сандански, Сдружение "За Мелник" и винопроизводителите от Мелнишкия регион. На двудневния фестивал "Златен грозд" жители и гости на китното градче ще се насладят на богата фолклорна програма, дегустирайки прочутото мелнишко вино, представено от винопроизводители от целия регион.
Първият фестивален ден ще бъде открит от кмета на община Сандански Кирил Котев в 11 часа. В празничната програма участие ще вземат самодейни състави от община Сандански и страната. Традиционно ще се проведе и конкурс за най-добро домашно червено вино, в категориите "Мелнишка лоза" и "Букет".
По случай Празника на винарите и лозарите, седмица след фестивала, винарните ще продължат общия празник. На 17 и 18 февруари "Дни на отворените врати" ще посрещат ценителите на хубавото вино в региона на Мелник. Целта на събитието е да бъдат привлечени повече български и чуждестранни туристи в този емблематичен за българското вино край, за да могат да го опознаят и обикнат в цялата му прелест - чрез виното, храната, фолклора, традициите и природата. Фокусът е върху висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в местността./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg