EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Седемте рилски езера преди сезона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Седемте рилски езера преди сезона

mail14:30 | 28.05.2012прегледи 463 коментарикоментари 0


Втора работна среща за управлението и опазването на района на Седемте рилски езера – част от Национален парк Рила, ще проведе министър Караджова, съобщи МОСВ. Целта е преди началото на туристическия сезон да бъдат обсъдени възможностите за съвместни действия на институциите, органите на местната власт, неправителствени организации, търговски дружества и други заинтересувани лица.
Срещата се провежда днес в залата на Посетителския център на Национален парк Рила в местността Паничище /по пътя Сапарева баня - Паничище – хижа Пионерска/.
Министър Караджова и заместник-министър Евдокия Манева ще обсъдят възможните съвместни действия, свързани с опазването на природния комплекс и с обслужването на посетителите, с най-широк кръг поканени участници – областния управител на област Кюстендил Владислав Стойков, кметовете и председателите на общинските съвети на общините Сапарева баня и Дупница, директорите на Държавно горско стопанство и на Районно полицейско управление в Дупница, на ОДП Кюстендил, председатели на туристически дружества, представители на Общество Бяло братство, на Българска фондация „Биоразнообразие”, сдружение „За Земята”. От страна на МОСВ участие ще вземат директорите на Национален парк Рила и на РИОСВ-Перник и експерти от Националната служба за защита на природата.
Районът се посещава от около 100 000 души годишно, което поражда редица проблеми, свързани както с опазването на природния комплекс, така и с обслужването на посетителите. През изминалата година са санкционирани 90% от нарушенията в района на езерата, в частност за незаконно навлизане на моторни превозни средства на територията на парка.
Очакваният резултат от срещата е да бъдат дефинирани приоритетни мерки, срокове и отговорности за развитието на туризма в района на Седемте рилски езера и Паничище в съответствие с екологичното законодателство и целите за опазване на уникалното природно наследство на националния парк.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1062