EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

"Северен поток" привлича 3,9 млрд.евро финансиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Северен поток" привлича 3,9 млрд.евро финансиране

mail16:42 | 17.11.2009прегледи 362 коментарикоментари 0


Консорциумът Nord Stream планира до края на тази година да привлече за финансиране на проекта за газопровод "Северен поток" на стойност 3,9 млрд. евро, предаде ИТАР-ТАСС.
В началото на следващата година компанията ще излезе на международните кредитни пазари. Както отбеляза управляващият директор на Nord Stream Матиас Варнинг, "планира се да бъдат привлечени още 2,9 милиарда евро".
В момента "Северен поток" е едва ли не единственият толкова мащабен проект, в който международни банки са готови да инжектират средства дори в условията на криза, отбеляза той. По думите на Варнинг вече 29 банки са изразили готовност да вземат
участие във финансирането на този проект. Nord Strea разчита да получи от банки общо над 6 милиарда евро. "По този начин проектът няма да струва на данъкоплатците нито цент", подчерта шефът на консорциума.
Варнинг увери, че "няма никакъв икономически риск за тези инвестиции". "Проектът също така не представлява никаква екологична заплаха за Балтийско море – Nord Stream  вече вложи няколко милиона евро в изследвания в тази посока", допълни той.
Варнинг заяви също, че в момента са създадени всички условия строителството на северния газопровод да започне на 1 април 2010 година в съответствия с утвърдения план.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg