EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СДС: Още 100 хил. безработни, ако не вземем мерки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СДС: Още 100 хил. безработни, ако не вземем мерки

mail14:11 | 01.02.2010прегледи 525 коментарикоментари 0


Ралица Русинова

Очертават се нови 100 хил.безработни, ако не се предприемат спешни мерки за излизане от кризата, заяви председателят на СДС Мартин Димитров. Днес на среща между ръководството на СДС и най-големите работодателски организации в страната бяха обсъдени конкретни действия за излизане от икономическата криза.
По думите на Мартин Димитров, ако не съумеем да запазим работните места, ще отидем към галопираща безработица.
Бизнес организациите и сините лидери са категорични, че е необходим ясен график за поетапно плащане на задълженията на държавата към бизнеса. „В момента методът на изплащане е рекитьорски - ако фирмите се откажат от 10-те си процента,  взимат парите по-бързо. Това е абсолютно некоректно”, коментира председателя на СДС. „Всички фирми трябва да си  вземат в срок пълните задълженията. Държавата не може да държи парите на бизнеса и да прави собствена политика”, допълни още той.
СДС иска държавен регистър на задълженията на страната ни към фирмите.
Трябва да се отговори ясно и категорично на всички препоръки на ЕС по отношение на европейските фондове, алармираха още синята партия. Освен това е необходимо да се направи допълнителен анализ на разходите на правителството и да се намлят тези, които не са приоритетни, предложи Мартин Димитров.
Ръководството на СДС пое и „пълната отговорност” за оттегляне на кандидатурата на Кольо Парамов. „Червени икономисти нямат място в управлението на страната, което обещава да бъде дясно. Както е тръгнала работата може и Жан Виденов да поканят, той също има богат икономически опит, но отрицателен, разбира се. Надявам се този път премиерът да потърси за съветници колеги от СДС.”, каза още Димитров. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048