EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сделки на Dell, IBM, продажбите на Nestle

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделки на Dell, IBM, продажбите на Nestle

mail16:10 | 22.02.2016прегледи 663 коментарикоментари 0


Третият по големина производител на компютри в света Dell е на път да получи безусловното одобрение на антитръстовите регулаторни органи в ЕС, което ще позволи на гиганта да придобие компанията за съхраняване на данни EMC Corp. за сумата от 67 млрд. долара, предаде агенция Ройтерс. Dell разкри намеренията си да закупи EMC още през миналия октомври, а когато се финализира контрактът ще се превърне в най-скъпото придобиване в технологичния сектор. Със закупуването на компанията за съхранение на данни гигантът ще се стреми към увеличаване на конкурентоспособността си спрямо Cisco Systems, IBM и Hewlett-Packard в сферата на облачните услуги, мобилността и виртуалната сигурност. Говорителят на ЕК Рикардо Кардосо е отказал да коментира. От институцията ще оповестят окончателното си решение на 29 февруари. От Dell са на мнение, че към момента сделката се развива по план. „Транзакцията се движи в рамките на първоначалния график и без промяна в условията", посочи говорител на компанията. Представители на EMC към момента не са коментирали придобиването. Сделката ще бъде финансирана посредством дългова емисия на стойност 49,5 млрд. долара. Това ще е втората най-голяма сделка за придобиване, финансирана по този начин.   

IBM придобива компанията за съхранение на здравни данни Truven Health Analytics за 2,6 млрд. долара, пише "Уолстрийт джърнъл".Сделката ще увеличи два пъти размера на подразделението на IBM Watson Health до 5 000 служители, докато компанията добавя нови технологични услуги в портфолиото си, които да продава на лекари и болници."Сега вече сме дълбоко внедрени в системата на здравеопазването", заяви Джон Кели, старши вицепрезидент на IBM, отговарящ за портфолиото от решения и за проучванията.През последната година IBM се насочи силно към придобивания в сектора на здравеопазването, купувайки компании за медицински технологии за над 4 млрд. долара.Това, което тя получава от придобиването на Truven и другите фирми, които е купила, са данните, които IBM ще използва, за да подобри своята система с изкуствен интелект Watson, твърди Кели. Този тип системи изискват огромни обеми от данни, от които изкарват полезни модели."Данните в сферата на здравеопазването са особено ценени в момента", твърди Майкъл Чернев, икономист в Harvard Medical School.  Truven, която е базирана в Ан Арбър, Мичиган, предлага услуги свързани със здравеопазването, на компании, болници и фармацевтични фирми, за да им помогне да подобрят ефикасността на продуктите и услугите си. Нейният софтуер може да сканира милиони данни и например да съобщава на болниците дали пациентите са получили излишни процедури.

В Зона Европа, Близкия Изток и Северна Африка продажбите на Nestle са на стойност 16,4 милиарда швейцарски франка, 3,7% органичен ръст, 2,5% реален вътрешен ръст; 15,7% марж на оперативната търговска печалба, +50 базисни точки. Зоната продължава да отчита по-добри резултати от пазарите в основните категории с положителен принос на всички географски зони с добро развитие на пазарните дялове, въпреки икономическата и политическа нестабилност. Изключителните резултати по отношение на средата в Западна Европа се дължат на успешните иновации и реновации. Сред акцентите са Франция, Германия и Бенелюкс, а Испания отчете добър напредък. Високият ръст в Централна и Източна Европа се дължи на Русия, Украйна и Полша.


Тагове: Dell, Nestle
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053