EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Сделки: Hilton & КФН

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделки: Hilton & КФН

mail09:01 | 02.12.2015прегледи 1332 коментарикоментари 0


Пловдивската компания за недвижими имоти "Галакси инвестмънт груп", която е собственост на основателите на "Винпром Пещера" Антон Щерев и Атанас Петров, иска да купи столичния хотел Hilton. Това става ясно от подадено пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) искане за разрешение на сделката.

Ето какво пише там:

Съобщение за предстояща концентрация между "Галакси Инвестмънт Груп" ООД и Расасо Анщалт

В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, на основание чл. 24, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията /ЗЗК/, е постъпило уведомление, по което е образувана преписка КЗК № 658/2015 г., с което Комисията се уведомява за намерението на "Галакси Инвестмънт Груп" ООД да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол, върху Расасо Анщалт, Лихтенщайн по смисъла на Глава V от ЗЗК.

Търговските дейности на въпросните предприятия в страната са:

- "Галакси Инвестмънт Груп" ООД - инвестиции във ваканционно и жилищно строителство, както и хотелиерство, пряко или чрез контролирани от него дружества;

- Расасо Анщалт – хотелиерство и ресторантьорство.

Очаква се операцията да окаже въздействие върху следните съответни продуктово-географски пазари в страната:

- Пазара на хотелски и ресторантьорски услуги;

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение, въз основа разпоредбите на чл. 79 ЗЗК.

В тази връзка на основание чл.80, ал.2 от ЗЗК всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (20.11.2015 г.), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка.

Преди две години петзвездният хотел беше придобит от Спас Русев, но от миналата година се води собственост на регистрираната в Лихтенщайн "Расасо анщалт" през българско дружество, уточнява Капитал дейли. Сделката съвпада по време с придобиването на Русев на значително по-голям актив - БТК. Цената на хотела не се съобщава, като от купувача коментират само, че ще финансират покупката с банкови заеми. Промяната не е изненадваща, тъй като още при предходната покупка на Hilton Русев ползва финансиране от дружеството на Щерев и Петров.

Смяната в собствеността на Hilton е втората поред само в рамките на две години. През есента на 2013 г. петзвездният хотел беше купен от Спас Русев от изпадналата в тежко финансово състояние ирландска компания Quinn Group. Платената тогава цена беше 24 млн. евро, което направи сделката най-голямата на имотния пазар за 2013 г. Няколко месеца по-късно, през пролетта на 2014 г., собствеността беше формално прехвърлена в регистрираната в Лихтенщайн "Расасо анщалт". Тя е и компанията, върху която в момента "Галакси инвестмънт груп" иска да придобие контрол.

В Комисията за финансов надзор (КФН) е постъпила една оферта от Обединение „Регионален консорциум Ърнст & Янг" за участие в обществена поръчка с предмет „Изготвяне на методологии, по които да се извърши преглед на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователите, управление на проекта и други услуги", съобщава КФН. Повече информация за провеждането на процедурата е обявена на профила на купувача на интернет страницата на Комисията за финансов надзор.

 


Тагове: Hilton, сделка
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886