EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сделка за 100 камиона на панаира в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделка за 100 камиона на панаира в Пловдив

mail23:14 | 03.10.2010прегледи 1694 коментарикоментари 0


Сделка за 100 камиона на стойност 14 млн. лева бе сключена на „Автосалон Пловдив", който се провежда в рамките на 66-ия Международен технически панаир, съобщиха организаторите. Българската фирма „Пимк" купи тежкотоварните возила „Actros-1844" от представителя на „Мерцедес" у нас - „Балкан стар".
„В момента обемите на вноса и износа са много големи, икономиката се съживи, затова решихме да инвестираме в нова техника", посочи Илиян Филипов, съсобственик на „Пимк", която е една от най-големите транспортни компании в България. Новите 100 камиона ще извършват курсове из цяла Европа и Близкия Изток.
„Гордея се, че една българска фирма може да купи толкова много автомобили наведнъж. Очевидно очакват добри сделки в Западна Европа, където кризата вече свършва", коментира Манфред Мулц, председател на Съвета на директорите на „Балкан стар". Хубаво е, че финализираме сделката по време на Международния технически панаир, добави той и заяви, че е много доволен от потока на клиенти, минали през експозицията на „Мерцедес". Продадени са над 20 леки и лекотоварни автомобили по време на „Автосалон Пловдив". Има още много поръчки, по които се преговаря, интересът надмина очакванията ни, каза представител на фирмата. Въпреки кризата, решихме отново да участваме в Есенния панаир и сме впечатлени от резултатите, защото на автоизложенията в Германия само се гледа, а не се купува, добави Мулц.
55 коли бяха продадени само в първите три дни на панаира. Очаква се окончателните сделки да бъдат 3-4 пъти повече, тъй като по-силни за продажби са последните три дни на изложението, а резултатите от тях ще станат ясни през следващата седмица.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158