EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сделка "Евроинс" - "Креди Агрикол" в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделка "Евроинс" - "Креди Агрикол" в Гърция

mail09:33 | 22.07.2015прегледи 2270 коментарикоментари 0


Българската застрахователна компания "Евроинс Иншурънс Груп" АД (ЕИГ) обяви, че се е съгласила да закупи гръцкия животозастрахователен бизнес на френската банка "Креди Агрикол", разширявайки своя бизнес в Източна и Югоизточна Европа, съобщава агенция Ройтерс.

Очаква се "Евроинс" АД, която е част от "Еврохолд България" АД, да приключи сделката по закупуване на гръцкото застрахователно дружество "Креди Агрикол лайф", чиито финансови активи надвишават 500 млн. евро, до края на 2015-а година, след като получи необходимите регулаторни одобрения. Българската застрахователна компания обаче отказа да разкрие на каква сума е сделката.

Ние се възползваме от несигурната икономическа ситуация в Гърция и от оттеглянето на големите европейски финансови групи от гръцкия пазар, като придобиваме компания с добре развит бизнес и при благоприятни за нас условия, посочи в официално изявление председателят на "Еврохолд България" АД Асен Христов.

В изявлението на ЕИГ се посочва, че това придобиване е в изпълнение на стратегията на Групата за експанзия и укрепване на позицията й на една от водещите застрахователни компании в региона, както и диверсификация на застрахователното портфолио чрез увеличаване на животозастрахователните операции. След успешното приключване на сделката ЕИГ ще притежава компании в пет държави и се очаква да генерира приходи, надвишаващи 350 милиона евро.

"Евроинс Иншурънс Груп" е една от най-големите независими застрахователни групи в региона на Централна и Източна Европа, сочи справка на БНР. Компанията има приблизително 7% пазарен дял в България, Румъния и Македония и над 1 200 служители. От 2014 година компанията започна дейност в Гърция и като част от стратегията си за експанзия през февруари тази година ЕИГ придоби ХДИ България и Украйна от базираната в Германия Talanx International. "Евроинс Иншурънс Груп" е дъщерно дружество на "Еврохолд България" – водеща българска компания, която оперира в региона на ЦИЕ, с фокус върху небанковите финансови услуги и управлението на активи.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158