EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сделка GE/Виетнам = $5,58 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделка GE/Виетнам = $5,58 млрд.

mail06:50 | 02.06.2017прегледи 1679 коментарикоментари 0


Американският президент Доналд Тръмп обсъди въпроси на търговията с премиера на Виентам Нгуен Суан Фук по време на среща в Белия дом в сряда и приветства подписването на бизнес сделки на стойност милиарди долари и работните места, които те ще донесат, предаде Ройтерс.
General Electric съобщи, че е подписала с Виетнам сделки на стойност 5,58 милиарда долара за производство на енергия, самолетни двигатели и услуги.
Премиерът на Виетнам заяви по-рано, че по време на посещението в САЩ ще подпише сделки за американски стоки и услуги на стойност от 15 до 17 милиарда долара.
Комунистически Виетнам се превърна от върл противник на САЩ през Студената война във важен партньор в азиатско-тихоокеанския район, където и двете страни споделят тревогата от нарастващата сила на Китай, отбелязва Ройтерс.
Макар Ханой и Вашингтон да засилиха сътрудничеството в сферата на сигурността през последните години, търговията се превърна в потенциален проблем, тъй като дефицитът постоянно се увеличава в полза на Виетнам, достигайки миналата година 32 милиарда долара от седем милиарда долара десетилетие по-рано.
Вашингтон също така търси подкрепа, за да принуди Северна Корея да се откаже от своите ядрени и ракетни изпитания. Ханой заяви, че споделя тревогата от действията на Пхенян.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098