EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Свързват "Митниците" и зърнения сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свързват "Митниците" и зърнения сектор

mail15:20 | 24.02.2012прегледи 528 коментарикоментари 0


До средата на март и всички търговци от зърнения сектор ще бъдат свързани със съответните фискални апарати към агенция "Митници". В изпълнение на Закона за акцизите и данъчните складове, както и на наредбата към него, за първата година от влизането в сила, такава връзка вече имат всички бензиностанции и аптеки у нас. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков на въпрос на депутата от Синята коалиция Иван Иванов за изпълнение на наредбата от 19 февруари 2010 г., която задължава производителите на алкохол и на течни горива да монтират разходомери на всички точки от производствения си процес и данните да се изпращат в реално време, он-лайн, към агенция "Митници", информира БТА.

Благодарение на свързването на фискалните апарати в бензиностанциите, само от горива в държавния бюджет са влезли близо 90 млн. лв. повече за 2011 спрямо 2010 г., въпреки че потреблението им за периода е намаляло с 4 %, припомни вицепремиерът. Симеон Дянков обясни, че в началото на т.г. има промяна в закона за данъчните складове, която по думите му облекчава режима за "главно някои обекти с национално значение /пристанище "Росенец"/, при които, за да се приложи разпоредбата, са необходими по-дългосрочни инвестиции. Той обаче увери депутатите, че междувременно на 100 % се регулира вносът и износът на сурови/преработени горива в и от пристанището.
С тази промяна сме осигурили на 100 % всички цифрови датчици /около 600/ на входа и на изхода на пристанището, съответно на рафинерията, да работят, докато се поставят новите големи съоръжения за отчитане, посочи финансовият министър. Той добави, че и сега в реално време се следи какво се получава в рафинерията. Няма пробиви в наредбата и в закона, успокои Симеон Дянков.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg