EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Свързан бизнес свят и преди COVID-19

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свързан бизнес свят и преди COVID-19

mail19:13 | 10.04.2020прегледи 9757 коментарикоментари 0


Глобално проучване, изследващо мнението на лицата, вземащи решения в ИТ сферата, за най-големите технологични тенденции, оформящи световната икономика, сочи, че компаниите вече са започнали подготовката за по-свързан свят още преди да настъпи динамично променящата се среда вследствие на COVID-19.

Резултатите разкриват наличието на значителна амбиция сред представителите на бизнеса да се насочат към мулти-облачен подход, въпреки че прилагането му все още е под 20% в световен мащаб. Също така един от всеки двама представители на ИТ бизнеса посочва, че като част от общата технологична стратегия на техните организации, приоритет е изместването на тяхната инфраструктура в дигиталната среда (digital edge), където масовите потребители, търговията, а също така и дигиталните и бизнес екосистеми се срещат и си взаимодействат в реално време.

Близо три четвърти (71%) казват, че планират да преместят по-голяма част от своите ИТ функции в облачна среда. Две трети (66%) от тях планират да направят това в близките 12 месеца, въпреки че близо половината (49%) от респондентите все още виждат рискове, свързани с прилагането на облачни решения, като заплаха за техния бизнес.

Разглежданите облачни стратегии включват разпръснат мулти-облачен подход, в който една компания използва различни доставчици на облачни решения за различни функции. Това се откроява като голяма пазарна тенденция и се потвърждава от проучването. 45% от представителите на ИТ бранша казват, че технологичната им стратегия включва преминаване към мулти-облачния подход, което ще има значително отражение върху ИТ сферата, тъй като бизнесът ще продължи да диверсифицира портфолиото си от доставчици на облачни решения. Въпреки че ясно се вижда стратегическа промяна, въвеждането на мулти-облачния подход далеч не е масово: по-малко от един на всеки пет (17%) от всички ръководители на ИТ компании посочва, че компанията им работи в мулти-облачна среда към настоящия момент. Работата в среда на хибридни облачни решения, при която компаниите използват комбинация от един или повече доставчици на публични облачни решения с частна облачна платформа или ИТ инфраструктура, са по-често срещани. 34% от участвалите в анкетата в глобален мащаб прилагат хибридни стратегии.

Изграждането на взаимосвързана среда от мрежови и облачни центрове в дигиталната област (digital edge) по този начин опростява сложността на хибридните ИТ решения и предоставя избор, мащаб и гъвкавост, които са необходими за настоящите и бъдещи изисквания на дигиталния бизнес.

Акценти/Ключови факти:

Проучването сред 2,485 ИТ ръководители в 23 държави беше проведено онлайн между 1 и 16 август 2019 г.

71% от вземащите решения в ИТ сферата планират да прехвърлят в бъдеще повече ИТ функции към облака. Ключовите функции, които преминават в облака, включват инструменти за продуктивност, стари приложения и бази данни.

От ИТ ръководителите, планиращи да прехвърлят тези функции в облака, две трети (66%) планират да го направят в рамките на следващите 12 месеца.

49% от ИТ ръководителите, участвали в глобалното проучване, разглеждат рисковете за кибесигурност във връзка с преминаването към облака, като значителна заплаха за техния бизнес. 

45% от ИТ лидерите по света планират да преминат към мулти-облачна технологична стратегия, но само 17% споделят, че в момента работят в множество облаци.

В глобален план 44% от ИТ инфраструктурата в момента се намира в облака. В Северна и Южна Америка този дял е по-висок – 49%, докато в Европа, Близкия изток и Африка той е само 40%. Азиатско-тихоокеанският регион съответства на средното глобално равнище от 44%.

50% от ИТ ръководителите по света цитират прехвърлянето на инфраструктурата им към дигиталната гранична област (digital edge) като един от най-големите приоритети на технологичната им стратегия. Това число скача до 60% в Северна и Южна Америка.

Третото издание на годишния Глобален индекс за взаимосвързаност (Global Interconnection Index – GXI) прогнозира, че частната свързаност в дигиталната среда (edge) ще нарасне до 51% средногодишен темп на растеж, надвишавайки забележителните 13,300+ терабита в секунда през 2022 г. 

Източник: Equinix 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4091