EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Свободни места за спасители & шофьори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свободни места за спасители & шофьори

mail11:30 | 27.07.2015прегледи 1563 коментарикоментари 0


120 спасители търсят работа чрез Агенцията по заетостта към днешна дата. Най-много регистрирани в бюрата по труда спасители има във Варна (26), следват ги тези в Пловдив (21) и София (16). Те притежават необходимия сертификат, издаден след завършен курс за обучение съгласно „Инструкция за организиране на курсове за водни спасители” на Българския червен кръст (БЧК).

В бюрата по труда са обявени 23 свободни работни места за спасители. Част от местата са за воден спасител на открити водни площи и море, а останалите – за воден спасител на плувни басейни и водни паркове. Търсенето е най-голямо в морския регион.

Основните изисквания, на които трябва да отговарят спасителите, са притежание на горепосочения сертификат, да имат завършено средно образование и да бъдат физически годни за занимания с плуване и гмуркане.

Работодателите, търсещи спасители, могат да получат изчерпателна информация в най-близкото бюро по труда в цялата страна, както и на интернет страницата на Агенцията по заетостта в раздел „е-трудова борса”.

536 свободни работни места за шофьори са обявили работодатели в Агенцията по заетостта чрез териториалните й поделения към днешна дата. Най-много свободни работни места за водачи на леки и тежкотоварни автомобили има обявени в Пловдив – 149. Следват работодателите от Хасково (78), София (77) и Русе (74).

Основните изисквания, които посочват работодателите, са свързани с притежанието на шофьорска книжка категория С+Е и професионална пригодност. Някои от фирмите предлагат обучение, а други държат на натрупан професионален опит у бъдещите си служители.

Към момента най-много от регистрираните търсещи работа шофьори в бюрата по труда са тези с категория С (шофьори на товарни автомобили). Работа като шофьори с тази категория търсят лица предимно от София, Ловеч и Пловдив. Кадри с категория С+Е има в София, Варна и Пловдив. Чрез бюрата по труда работа търсят и професионални шофьори с категория D и D+E.

Всички желаещи да кандидатстват, могат да получат изчерпателна информация за условията и изискванията на работодателите в най-близкото бюро по труда в цялата страна, както и на интернет страницата на Агенцията по заетостта.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101