EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Свободна търговия Русия - ЕАИС + Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свободна търговия Русия - ЕАИС + Иран

mail14:32 | 30.11.2018прегледи 5121 коментарикоментари 0


Руският президент Владимир Путин подписа закона за ратификация на временното споразумение, водещо съм създаване на зона за свободна търговия между страните членки на Евразийския икономически съюз (ЕАИС) и Иран, информира ТАСС. 

Законът бе ратифициран от Държавната дума и Съвета на федерацията (долната и горната камара на руския парламент) съответно на 15 и 23 ноември. 

Споразумението бе подписано в Астана на 17 май 2018 година. То създава условия за стимулиране на развитието на търговско-икономическото сътрудничество между страните чрез либерализиране на правилата на взаимната им търговия, уточнява ТАСС. Документът определя задължения на страните, предвиждащи понижаване или отстраняване на митнически и немитнически бариери за определени стоки. Той определя и преференциални митнически ставки за тези стоки. 

Русия и Иран ще продължават да развиват икономическото си сътрудничество и съвместно да изпълняват проекти. Двете страни вече са постигнали значителен напредък в областта на селското стопанство и машиностроенето, съобщи руското министерство на енергетиката след среща на министър Александър Новак с иранския му колега Реза Ардаканиян. 

На 5 ноември влязоха в сила нови санкции на САЩ срещу Иран, които обхващат износа на ирански петрол и над 700 банки, компании и физически лица. Американските власти обаче предоставиха временни разрешения за покупка на ирански петрол на няколко страни, сред които са Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Италия, Гърция, Тайван и Турция, припомня ТАСС. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149