EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Свищов: Ремонт на ВиК мрежа за 1,7 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свищов: Ремонт на ВиК мрежа за 1,7 млн. лв.

mail14:01 | 14.07.2021прегледи 883 коментарикоментари 0


В Свищов започва реконструкция на водопроводна мрежа за 1.7 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на общината. Договорът между Община Свищов и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, предвижда ремонтните дейности да започнат на 19 юли с реконструкция на водопроводната мрежа на 29 улици в града.
С безвъзмездната финансова помощ от ПУДООС ще се подменят старите водопреносни тръби, чиято амортизация затруднява водоподаването в районите, които захранват и е причина за чести аварии и загуба на вода.
Ремонтните дейности ще започнат от кв. "Стоян Ников", тъй като той е най-голям и там предстои реконструкция и на друга инфраструктура, с която ще се подобрят условията на градска жизнена среда в квартала. След полагането на тръбите и изтичане на технологичното време за улягане на изкопите, всички улици ще бъдат изцяло преасфалтирани. Кметът Генчо Генчев е пояснил, че извън обхвата на договора, в крайдунавския град предстои асфалтирането на още няколко силно компрометирани улици и участъци, чиито ремонт не търпи отлагане.
От общината припомнят, че през 2019 г. е бил реализиран проектът "Изграждане и подмяна на водопровод на част от уличната мрежа на територията на гр. Свищов", обхващащ 40 улици в града, също със средства предоставени от ПУДООС, целева субсидия от държавния бюджет и собствени бюджетни средства на стойност 1 433 379 лева.
Заедно със стария и приключването на новия проект ще бъде подновена 85 процента от водопроводната мрежа в града.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098