EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Свински грип, донесен от Ню Йорк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свински грип, донесен от Ню Йорк

mail21:10 | 01.06.2009прегледи 725 коментарикоментари 0


doctor1Действащата система за надзор на заразните болести е регистрирала първия в България потвърден случай на човешки грипен вирус грип от типа А (H1N1), съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Заразеният е български гражданин, пребивавал в САЩ и пристигнал с полет от Ню Йорк през Амстердам до София на 27 май. Първите симптоми на респираторно заболяване се появили два дни по-късно, а на 30 май мъжът потърсил медицинска помощ от личния си лекар.
Лекарят информирал за случая епидемиолозите от местната Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. Незабавно е организирана консултация със специалист по инфекциозни болести и е извършено подробно епидемиологично проучване. Болният е изолиран и се лекува в специализирано отделение по инфекциозни болести, прилага се антивирусен препарат и към момента е в добро състояние.
Открити са и се изследват контактните на пациента лица - 4-ма души, всички в добро състояние и без признаци на заболяването, които са под постоянно медицинско наблюдение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg