EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Свилоза се отказа от колите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свилоза се отказа от колите

mail16:20 | 28.05.2012прегледи 1077 коментарикоментари 0


Свилоза официално се отказа от автомобилите, съобщи компанията. Служителите й вече ще се придвижват само с велосипеди на терторията на завода, като за целта дружеството е оборудвано с велосипеден парк. С това нововъведение годишно ще бъдат спестени 34 тона въглеродни емисии.
Въпреки лошото време, кметът на град Свищов – г-н Станислав Благов, народни представители от града, изпълнителният директор на дружеството – Михаил Колчев и служителите на Свилоза направиха една по-екологична обиколка на завода на колела.
„Свилоза винаги е била лидер в сферата на зелените технологии в областта на целуозно-хартиената промишленост в страната и региона” – каза Красимир Дачев. „За нас e от изключителна важност дейността ни да бъде в хармония с природата и затова ще продължим да следваме екологичната политика на дружеството и да създаваме нови зелени практики” – допълни още той. Целта на дружеството е в следващите 3 години да бъде постигната 150 МW топлинна мощност от утилизация на отпадъчна биомаса и утайки от пречиствателни станции.
Основен проблем пред отрасъл „Дървопреработване” обаче остава корупционната среда, създаденият изкуствен дефицит и толерираните от законодателството антипазарни механизми в държавата. Това от своя страна води до спиране или намаляване на обема на производството не само в Свилоза, но и във всички индустриални преработватели у нас. Последствията са свързани с огромни загуби за предприятията и за бюджета, както и със социално напрежение поради освобождаване на работници и специалисти в сектора.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150