EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Свиленград:Нови 8 блока ще бъдат санирани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свиленград:Нови 8 блока ще бъдат санирани

mail17:10 | 13.08.2020прегледи 875 коментарикоментари 0


Нови осем жилищни блока в Свиленград ще бъдат санирани по проекти на общината, съобщиха от местната администрация. Общината е сред 11-те в България, които са получили одобрение за финансиране от ОП "Региони в растеж 2014 - 2020 г.",
Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за изпълнението на два проекта на общината по процедура "Енергийна ефективност в периферните райони-3", в рамките на която са били подадени 71 проектни предложения.

Тези в Свиленград са изцяло насочени към подобряване на енергийната ефективност на 8 многофамилни жилищни сгради в най-големите жилищни квартали на града "Простор" и "Изгрев", поясниха от общината. Те ще придобият нов модерен вид с намалени разходи за отопление след топлоизолиране на външни фасадни стени, покрив и подмяна на дограма.
Предстои сключване на договорите за безвъзмездната финансова помощ с Управляващия орган на ОП "Региони в растеж", допълниха от общинския пресцентър. От там припомниха, че през последните няколко години Свиленград разработи и управлява проекти за енергийна ефективност по ОП "Региони в растеж" и Националната програма за енергийна ефективност, по които бяха санирани общо 23 жилищни и обществени сгради, а готовност има и за останалите 20 многофамилни жилищни сгради с подадени заявления за интерес за финансова помощ.
Към днешна дата общината е в процес на изпълнение и на друг проект за саниране, който включва три общински сгради - Социален център, ОУ "Л. Каравелов" и читалище "В. Левски-1933" в кв. "Кап. Петко войвода", се казва още в информацията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg