EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световно турне за привличане на инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световно турне за привличане на инвестиции

mail17:40 | 07.02.2012прегледи 675 коментарикоментари 0


9 форума в 9 различни държави ще представят 30 различни дейности за привличане на преки инвестиции в България. Освен Англия, Германия, Белгия, Франция и Русия, страната ни ще рекламира своите възможности пред бизнеса в САЩ, Китай, Япония, Близкия Изток – вероятно в Катар, и ЮАР. Това предвижда световното турне на Българската агенция за инвестиции с цел привличане на чужди компании на българския пазар, предвидено за 2012 и 2013 г. Целта е на всеки форум български експерти да представят една или две конкретни индустрии, за да може по-лесно и по-профилирано да се поканят потенциалните инвеститори.
Събитието в Англия бе посветено на аутсорсинга и информационните технологии. В края на март в Германия ще бъде представена българската електроника, електротехника и машиностроене. Ще бъдат поканени 50-100 мениджъра на високо ниво от компании, които се занимават с тази индустрия. Български експерти, които работят в този сектор, ще обяснят защо България е добро място за развитие на машиностроенето или електротехниката. През април Белгия и Франция ще се запознаят с конкретни браншове на българската индустрия, а презентациите в по-далечните дестинации са предвидени за септември и октомври. Един от форумите ще бъде в Китай, защото през последните няколко години в „азиатския тигър” не са правени маркетингови кампании за представяне на България като инвестиционна дестинация. „Тези мероприятия ще ни помогнат да доведем нови инвеститори от Азия и в частност от Китай, който в последните години се очертава като един от големите инвеститори навън в световен мащаб”, каза в интервю за Радио България Борислав Стефанов, изпълнителен директор на агенцията. Три мащабни конференции с подкрепата на голяма световна медия са включени в световното турне на българските експерти. Идеята е България да се презентира генерално в Европа, в Северна Америка и в Азия. Тези конференции няма да са тясно профилирани по индустрии, а ще са насочени към „висшия ешелон”.

2011 г. не беше особено благоприятна за чуждите инвестиции не само за България, но и за целия свят. Първоначалните данни на БНБ показват, че в страната са влезли 740 млн. евро „свежи пари”. Очаква се крайният резултат да достигне над 1 млрд. евро. Повечето държави около нас активно работят за представянето си като място за инвестиции. Македония, Турция, Грузия отдавна организират сериозни кампании във водещи медии по света.
Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg