EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Световни премиери на автосалона в Ню Йорк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световни премиери на автосалона в Ню Йорк

mail11:02 | 19.04.2014прегледи 1204 коментарикоментари 0


В Ню Йорк започна международното автомобилно изложение - най-старото и най-посещаваното в Съединените щати, предаде ИТАР-ТАСС. В изложбения център "Джейкъб Джейвитс" на брега на река Хъдсън са представени както модели, които могат да бъдат поръчани още сега, така и автомобили на близкото бъдеще. Водещите световни автомобилостроители са подготвили над 20 световни премиери. Едно от главните събития беше представянето на обновената версия на популярния средноразмерен седан Camry на Toyota. През последните 12 години Camry стана най-продаваният автомобил в САЩ и си спечели репутацията на надеждна семейна кола. Въпреки това в последно време пазарният й дял започна да се свива, тъй като американците започнаха да обръщат по-голямо внимание на по-стилни и по-спортни конкуренти.
Инженерите от Toyota не се задоволиха с обичайната промяна на стила, а създадоха за Camry практически ново купе. Седанът модел 2015 година е малко по-голям и изглежда по-малко консервативно. Подобрена е шумоизолацията, а модернизираното окачване увеличава управляемостта на автомобила. Продажбите на обновения Camry в САЩ започват през есента. Цената на седана засега не е обявена.
Другата най-очаквана премиера на автосалона е новият високопроходим Nissan Murano. Колата е с нов съвременен външен вид и с 20% по-икономична от предшественичката си.
Германският автомобилостроител BMW е докарал в Ню Йорк три нови модела, един от които е компактният кросоувър X4. В САЩ моделът ще бъде оборудван с два двигателя с обем 2 литра и 3 литра, както и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Продажбите започват още тази есен, а стартовата цена е 45 600 долара.
Компанията Acura - северноамериканското подразделение на южнокорейския концерн Honda, специализиращо се в автомобили спортен и представителен клас,
показа примиъм седана TLX, който ще замени на пазара моделите TL и TSX. Автомобилът може да бъде оборудван с два типа нови двигатели с обем 3,5 и 2,4 литра. Благодарение на използваната за купето стомана с висока якост, то е с 45 килограма по-леко.
Вниманието на любителите ще бъде привлечено и от концепта (Discovery Vision, с който британската компания Land Rover демонстрира няколко перспективни технологии за своите бъдещи високопроходими коли, както и обновения кросоувър Countryman на Mini. По-малко от обичайното на този салон ще бъдат представени премиери на детройтските производители. Chevrolet своя най-търсен автомобил Cruze с нов стил, както и новото поколение на седана Dodge Charger и спортния модел Dodge Challenger. Нюйоркското автомобилно изложение се провежда от 1900 година и сега е 114-ото му издание. Салонът радва не само специалистите и любителите на коли, но той носи и осезателни постъпления за икономиката на мегаполиса. По оценка на експерти
приходите от него възлизат на около 200 милиона долара. Участниците в изложението и неговите гости обикновено са над 1 милион души, автосалонът продължава до 27 април.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg