EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световната безработица ще расте въпреки съживяването

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световната безработица ще расте въпреки съживяването

mail09:45 | 09.11.2009прегледи 582 коментарикоментари 0


Въпреки признаците на съживяване на глобалната икономика, милионите уволнени служители в периода на най-тежката рецесия през последните 70 години едва ли ще могат да си отдъхнат в близко бъдеще, тъй като безработицата продължава да се увеличава в най-големите икономики по света, прогнозира Грег Келър от Асошиейтед прес.
Обикновено възстановяването на заетостта изостава от повишението на други показатели за здравословното състояние на икономиката, тъй като компаниите се въздържат от наемането на нов персонал в ранните етапи на възстановяването. Подемът, отчетен неотдавна в САЩ, Франция, Германия и други държави, бе
стимулиран основно от временни фактори като попълване на запасите в промишлеността след замразяването на разходите, както и милиардите, похарчени за стимулиращи програми.
ЕС прогнозира, че безработицата в еврозоната ще се увеличи до 10,7 процента през 2010 г. спрямо 9,5 на сто през тази година.
Индексът на безработицата в 30-те богати държави, които членуват в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), варира от ниски равнища от 3,5 процента в Холандия до 18,3 на сто в Испания, показват данни, публикувани през септември.
В развиващия се свят кризата също нанесе сериозни щети. Безработицата в Бразилия, изглежда, се стабилизира, но в Мексико, след като достигна 13-годишен максимум през август, продължи да нараства - до 6,4 процента през септември.
Равнището на безработицата в САЩ превиши през октомври символичния праг от 10 процента за първи път от 1983 година, което показва, че възстановяването на най-голямата икономика в света ще бъде бавно и неравно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161