EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световна седмица по предприемачество

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световна седмица по предприемачество

mail09:20 | 10.11.2011прегледи 1003 коментарикоментари 0


Световната седмица по предприемачество ще стартира в България на 14 ноември (понеделник) с дискусия за нуждата от въвеждане на обучение по предприемачество в началното училище. Дискусията е първото от поредицата събития, с които ще бъде отбелязана седмицата у нас. От 14 до 19 ноември ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в 33 училища в страната. Домакин на международната инициатива у нас е Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ), която разработва образователни програми за стартиране и управление на собствен бизнес от 1997 г. Седмицата по предприемачество ще продължи с 19 иновационни лагера и 16 открити урока в различни училища в страната, преподаващи по програмите на ДАБ. Участниците в иновационните лагери ще имат за задача да намерят решение на казус, зададен от Майкрософт България, основен партньор на Световната седмица по предприемачество. Разделени в отбори, учениците ще трябва да предложат създаването на нов продукт и да разработят план за успешното му пласиране. Жури, съставено от учители, родители и професионалисти от бизнеса, ще оценява екипната работа на отборите. Победителите от всички училища ще имат възможността да се състезават на финалния кръг на иновационен лагер през февруари, 2012 г., в София.
Представители на бизнеса и местната власт ще влязат в ролята на гост-лектори в откритите уроци, организирани в 22 града в страната.
Световната седмицата по предприемачество се организира от Джуниър Ачийвмънт за трета поредна година у нас. Миналата година 26 училища от различни градове в страната се включиха в инициативата. На глобално ниво Световната седмица по предприемачество се провежда в 104 страни, като близо 10 милиона души ще участват в над 40 000 инициативи
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg