EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световна кафе-верига стъпи в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световна кафе-верига стъпи в София

mail14:10 | 19.10.2017прегледи 10439 коментарикоментари 0


Световната верига кафетерии GLORIA JEAN’S COFFEES (GJC) отваря своя първи франчайз обект в България през октомври. Заведението ще бъде в Paradise center в София. Компанията планира да отвори общо 25 заведения в региона през 2018 г., като започне от България и продължи в Сърбия, Словения, Хърватия, Грузия, Македония и Черна Гора. Шест от кафетериите на марката ще бъдат у нас.

Комапнията Islander Investors ще разработи международната маркетингова стратегия на GJC за България. Основната цел на Islander Investors е да предостави на потребителите в България първокласно кафе изживяване. Екипът на компанията ще изгражда имиджа на марката у нас чрез верига от кафетерии, в които ще се предлагат висококачествено кафе и здравословни храни на разумни цени. 

През 1995 г. Наби Салех, австралиец с дългогодишен опит в бизнеса с кафе и чай, и негов съдружник посещават САЩ, за да се запознаят с марката GJC. Те виждат потенциала на бранда гурме кафета и решават да го лансират в Австралия. GJC навлиза на пазара там през 1996 г., а днес вече е глобална верига кафетерии с над 800 обекта в цял свят. През годините GJC печели много награди, сред които PricewaterhouseCoopers Excellence in Franchising Awards for Australian Franchisor of the Year 2005, Food Franchisor of the Year 2007, International Franchisor of the Year 2006, сребърно отличие на Sydney Royal Coffee Competition, както и бронз на Sydney Royal Fine Food Show Coffee Competition в Австралия. Признание за марката са и отличията от Franchise Innovation 2008 и International Franchisor 2009 от MYOB Excellence in Franchising, златен медал от CSR наградите Golden Been Roaster 2011, награди Community Contribution и Innovation 2012 от Australian Business Awards.

През 2014 г. GJC е придобита от Retail Food Group (RFG), най-голямата франчайз компания в хранителната индустрия в Австралия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg