EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Световен център "Технофос" в Девня открит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световен център "Технофос" в Девня открит

mail08:40 | 11.09.2016прегледи 2822 коментарикоментари 0


„Откриването на световния демонстрационен център за технология за добив на фосфати Технофос на територията на индустриална зона Девня е показател в глобален мащаб за това как едно индустриално производство чрез средствата на иновациите може да създава екологически чиста околна среда“. Това каза от името на министъра на икономиката Божидар Лукарски неговият икономически съветник Владимир Каролев по време на официална церемония по откриването на Технологичен и Иновационен Център Технофос.

Това е първата по рода си международна демонстрационна база за развойна дейност и новаторски разработки в производството на фосфати, изградена от белгийската група Екофос (Ecophos) с инвестицията от  10 млн. евро. Центърът ще разполага с пилотна инсталация, която включва всички модули на технологичния процес и може да демонстрира цялостните решения, които компанията предлага на своите клиенти. „От икономическа гледна точка, той превръща района на Девня в топ локация за света на фосфатите, където заинтересованите партньори от цял свят ще идват, за да им бъде представена иновацията.“, допълни Каролев. По думите му заводът в Девня е пример за това как пресечната точка между науката и бизнеса създава  икономическа цялост, конкурентоспособност и утвърждава стандартите на кръговата икономика, която от най-голямо значение за страната ни.

Той подчерта, че Министерство на икономиката отдава приоритетно значение на науката, иновациите и развойните процеси като модел на бъдещето.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1973