EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световен ден на околната среда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световен ден на околната среда

mail10:45 | 05.06.2012прегледи 461 коментарикоментари 0


Днес е Световният ден на околната среда- ежегодно събитие под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Тази година темата е „Зелена икономика: Ще се включиш ли и ти?” Изборът на тема отново представя зелената икономика като алтернатива на начина, по който правим бизнес, ако искаме да създадем по-устойчиво бъдеще. Темата е адресирана към всеки човек и акцентира на факта, че "вие" сте важен елемент за успеха на икономиката и ви кани да се включите, за да оцените решенията, които се вземат от правителството, частния сектор, гражданското общество и местната общност, в която всеки от нас участва.
2012 г. е обявена от ООН за Международна година на устойчивата енергия за всички. През тази година се чества и 40-годишнината от отбелязването на Световния ден на околната среда. През 2012 световните лидери отново ще заседават на Конференция на ООН по въпросите на устойчивото развитие, наречена „Рио+20”, която провежда двадесет години след историческата среща на върха за Земята в Рио де Жанейро през 1992 и една от основните теми е "Зелената икономика в контекста на устойчивото развитие и изкореняването на бедността".
"Зелената" икономика докосва всеки аспект от живота и се отнася до нашето развитие. Става дума за устойчива енергия, "зелени" работни места, ниски въглеродни икономики, зелени политики, зелени сгради, селско стопанство, рибарство, горско стопанство, индустрия, енергийна ефективност, устойчив туризъм, устойчив транспорт, управление на отпадъците, водна и ресурсна ефективност./МОСВ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg