EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сватбен туризъм в Несебър + 200 хил. туристи в Етъра

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сватбен туризъм в Несебър + 200 хил. туристи в Етъра

mail12:45 | 17.02.2017прегледи 8812 коментарикоментари 0


Запазва се тенденцията Несебър да е предпочитано място, където се вричат във вярност влюбени двойки не само от България, но и романтици от няколко континента, информират от общината.
Предпочитанията за сключване на брак на живописния културно-исторически полуостров, превръщат единственият български град в ЮНЕСКО в дестинация за сватбен туризъм през последните години.
Кметът на Несебър Николай Димитров нееднократно е подчертавал, че от години общината работи за развитие на сватбения туризъм и за имиджа на Несебър като град на любовта, посочват от пресцентъра на общината.
Справка в архива на ритуалната зала показва, че регистрираните бракове за 2016 година в Несебър са на граждани от България, Канада, Германия, Украйна, Латвия, Норвегия, Руската федерация, Перу, Турция, Ирландия, Нигерия, Чехия, Египет, САЩ, Казахстан и Великобритания. За годината сключените и пресъставените бракове в Несебър са общо 102.
През миналата година, според статистиката, Менделсон е звучал най-много през септември, когато е имало 19 сватби. Предбрачните договори за 2016 година са три.
Първата сватба през настоящата 2017 г. се е състояла на 15 януари, а през втория месец от годината е записана една церемония и тя е насрочена за 14 февруари.

През 2016 година етнографският музей на открито "Етър" е посетен от 211 442 души. Туристите, избрали габровската дестинация, са били с 24 442 повече от посетителите през предходната година. Това съобщиха уредниците от музея.
Чуждестранните посетители са били 25 176 души, с 1363 повече от предходната година. Най-често музея е бил посещаван от туристи от Русия, Франция и Израел.
Рекорд по посещаемост е отчетен и по време на 14-то издание на Международния панаир на традиционните занаяти, който ежегодно се организира през септември. Панаирното изложение, в което са участвали майстори от Судан, Холандия, Румъния, Беларус, Украйна и България, са разгледали 14 534 души.
През годината музеят е бил домакин и организатор на повече от 80 прояви. Сред тях са Европейските дни на художествените занаяти, Националната среща за устойчиво развитие на музеите на тема "Визуалната култура и музеите", Национален фестивал на хумористичната песен, Училище за лазарки. В музея и в страната са били показани 21 изложби.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg