EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СБ:Млади компании в ЦИЕ засегнати от кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СБ:Млади компании в ЦИЕ засегнати от кризата

mail14:06 | 19.12.2009прегледи 476 коментарикоментари 0


Последствията от световната икономическа криза в много страни от Източна Европа, включително Латвия и Литва, вероятно ще се окажат по-тежки, отколкото се предполагаше, показва ново изследване на Световната банка, проведено в частния сектор на страните в региона, предаде ИТАР-ТАСС.
В анкетата са включени почти 1700 компании и фирми от шест страни, в това число прибалтийските републики, България, Унгария, Румъния и Турция.
Един от най-тревожните факти, според специалистите от Световната банка, е това, че кризата силно е засегнала младите и иновационни компании в тези страни. По-рано се смяташе, че те ще бъдат по-устойчиви към кризата от традиционните предприятия. Над 70% от анкетираните фирми са посочили като най-важен показател на кризата спада в търсенето на продукцията им.
Според проучването Латвия е една от най-тежко засегнатите страни. Над 50 процента от латвийските фирми очакват в следващото полугодие намаляването на продажбите да продължи, а почти 35 процента посочват, че им предстои да продължат със съкращенията на персонала.
В Литва 40 процента от фирмите планират да продължат съкращаването на служители през следващите шест месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161