EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сблъсъци пред парламента на живо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сблъсъци пред парламента на живо

mail11:50 | 12.11.2013прегледи 1315 коментарикоментари 0


11.30 часа - Жандармерия и протестиращи влязоха в сблъсък пред Народното събрание. На живо можете да проследите обстановката на този линк:

http://www.ustream.tv/channel/najivo

За кратко време част от протестиращите започнаха да блъскат полицейска патрулка. Един човек е задържан до момента. По информация на БНР има хора, паднали на земята зад катедралата "Св. Александър Невски". Едно момче е пострадало. Има линейка, която влиза в пространството около храм-паметника "Александър Невски". Момчето, което е пострадало, лежи на земята в градинката при "Ал. Невски".

Най-малко един човек е пострадал при сблъсъците на протестиращите и полицията, съобщи и агенция “Фокус”. Едно момче, с рана на главата, в момента се намира в линейка, в която му се оказва първа помощ.
Направихме справка в МВР - оказа се, че подадената информация, че има бити студенти не отговаря на истината. Това каза заместник-председателят на парламента Мая Манолова. „Има задържани протестиращи, има опити за агресивно и провокативно отношение. Призовавам всички протестиращи и студенти да не прибягват до сила, да не се държат провокативно и агресивно по отношение на българските полицаи”, заяви Манолова. „Надявам се с поведението си народните представители няма да провокират агресия. Следим ситуацията. Ако се наложи, ще извикаме представител на МВР в пленарна зала”, посочи тя.

Припомняме, че студентите се събраха пред Народното събрание към 10:30 часа, като скандираха "Оставка". Сред протестиращите има представители на Великотърновския университет, пловдивските ВУЗ-ове, Нов български университет, Техническия университет и Лесотехническия университет.
Центърът на София е блокиран, по бул. „Цар освободител" движението е спряно. Изключително засилено е полицейското присъствие в центъра на столицата. Малко след началото на протеста броят на студентите пред парламента нарасна до 500 души.

Стрийм: Иво Божков

снимка: Facebook Протестна мрежа


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189