EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сбербанк отпуска още безлихвени кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сбербанк отпуска още безлихвени кредити

mail18:40 | 28.05.2020прегледи 692 коментарикоментари 0


От старта на държавната програма на безлихвено кредитиране за бизнеса за изплащане на заплати на служителите една от най-големите банки в Русия Сбербанк е одобрила 18 хиляди заявления на стойност от 35 милиарда рубли. Това съобщи банката. Според кредитната институция  повече от 14 хиляди вече са сключените договори на обща стойност 28 милиарда рубли.
Общо в банката са подадени над 30 хиляди заявления за 58 милиарда рубли.
Заместник-председателят на банката Анатолий Попов, чиито думи са цитирани в съобщението, подчерта, че в момента това е най-търсената държавна програма за подкрепа на предприемачите.
"Първоначално ние отпускахме такива заеми само за клиенти на Сбербанк. През април разширихме програмата за предприемачи, които не бяха активни клиенти на банката към момента на кандидатстване. Банката получи 2,5 хиляди заявления от тези клиенти на обща стойност 4,3 милиарда рубли от които 1,5 хил. заявления за 2,7 млрд. рубли вече са одобрени. От тях са подписани договори за кредит по 1,2 хил. заявления за 2,2 млрд. рубли ", пише пресслужбата, цитирана от Попова.
Програмата за субсидирани заеми в размер на 0% лихва за шест месеца стартира за малки и микро предприятия от секторите, засегнати от пандемията, по-късно тя беше разширена до средни и големи предприятия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg