EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СБ с "лек" заем за Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СБ с "лек" заем за Сърбия

mail09:45 | 01.08.2012прегледи 463 коментарикоментари 0


Сръбският министър на финансите и икономиката Младжан Динкич съобщи, че на среща с представители на Световната банка в Белград е било заявено, че в следващия период Сърбия може да разчита на 400 милиона долара пряка бюджетна подкрепа при изключително благоприятни условия, предаде Танюг.
"Става въпрос за заеми със срок на изплащане 18 години и начален период от пет до седем години, с лихва малко над един процент, което са убедително най-благоприятните условия на световния пазар", обясни Динкич. Динамиката на одобряване на заемите ще зависи от темпа на извършване на предложените реформи и договори с Международния валутен фонд, съобщи министерството на финансите и икономиката след срещата.
Вторият пакет заеми се отнасят до инвестиционни проекти, предназначени за развитие на земеделието, пътната инфраструктура, здравеопазването и подобни, се казва в съобщението. Ще продължи и изпълнението на проектите, започнати в Сърбия с подкрепата на Световната банка. Има възможности и готовност и за започване на нови проекти, се казва в съобщението.

 


Тагове: Сърбия, заем, СБ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161