EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СБ консултант за ДКЕВР и ВиК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СБ консултант за ДКЕВР и ВиК

mail14:45 | 04.04.2014прегледи 1032 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и постоянният представител на Световна банка за България, Чешката Република и Словакия Маркус Репник подписаха Споразумение за предоставяне на консултантски услуги за засилване функциите и изграждане на капацитет на ДКЕВР и постигане на оптимизация на разходите за постигане на съответствие с европейските норми за пречистване на градски отпадъчни води.

Споразумението е на стойност 3.5 млн. лв. То ще позволи на страната ни да получи допълнителна помощ от Световната банка за извършване на реформата в отрасъл водоснабдяване и канализация.

Консултантските услуги, които страната ни ще получи от Световна банка, се финансират по проект „Подкрепа на реформата в отрасъл ВиК“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“.

Регионалният министър информира, че от днес стартира процедурата за избор на консултант и строителен надзор за рехабилитацията на язовир „Студена“ и ПСПВ Перник. Идейният проект за рехабилитацията на язовир „Студена“ е готов. В момента се работи по техническия проект, който предстои да бъде завършен през май. Планираме рехабилитацията на язовир „Студена“ и пречиствателна станция за питейни води за Перник да започне през 2015 г., посочи тя. Срокът за изпълнението на строителните дейности ще е две години. Проектът се финансира чрез заем от Световна банка.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg